Qui som

ToTum TeaTre està format per artistes de diferents nacionalitats que troben el seu punt de connexió en un llenguatge escènic centrat en el moviment. Cada un de nosaltres ens hem format en el Mim Corporal Dramàtic d’E. Decroux en diferents escoles i ciutats europees. Abans o després altres aspectes del teatre han complementat la nostra trajectòria i formació.

Ens ha unit el moviment i ens enriqueix la particular trajectòria de cadascú. D’aquesta manera, ens dediquem a crear espectacles, a realitzar tallers i a celebrar esdeveniments que donen a conèixer l’univers del teatre gestual i del teatre de carrer.

Aquí sota ens pots conèixer en detall:

Valentina 3
Valentina Temussi

Llicenciada en Literatura Moderna amb especialització i tesi doctoral en Història del teatre Modern i Contemporani. Es formà al Laboratori d’Art Dramàtic BarDeFe a Itàlia i es diplomà en la International School of Corporeal Mime de Londres, on també va cursar el Programa de Postgrau en “Docència i Direcció Teatral”. Va ser membre de la companyia Théàtre de l’Ange Fou i com a actriu ha col·laborat amb diferents teatres i festivals en diverses parts del món. Ha dirigit i actuat en conferències i esdeveniments sobre el mim corporal dramàtic. Des del 2001 Valentina és professora de mim i teatre en diverses escoles i tallers eventuals. Des del 2006 ha treballat com a professora, assistent de direcció i directora en diverses companyies i escoles: Dinamo 3, Movimento Danza, Teatro InSospeso, Moveo Teatro, Col·legi del Teatre, El Plató de Cinema i IED (Escola Internacional de Disseny, Moda, Arts visuals i Comunicació). Actualment treballa com a Movement Lecturer a l’Institute of the Arts de Barcelona.

Evi 3
Evi Charalampidou

Va néixer a Salònica, Grècia. Es formà en teatre i dansa de manera independent, fent classes d’interpretació, dansa contemporània i africana, pantomima, solfeig i cant. Al 2005 es trasllada a Barcelona per especialitzar-se en Mim Corporal Dramàtic i Teatre Físic. Completa la seva formació amb el mètode Dalcroze (ensenyament musical a través del moviment) i amb la tècnica d’entrenament físic i mental Pilates.

Ha participat en espectacles de teatre, dansa, pantomima i música a Grècia, Espanya i Itàlia. També ha organitzat tallers de mim, d’expressió corporal i de Pilates a Espanya i Grècia. Actualment treballa com a instructora de Pilates i és membre fundadora de la companyia de circ i teatre La Volátil.

Oscar-3
Oscar Valsecchi

Nascut a Lecco, Itàlia.

Estudis a l’Ecole Internationale de Mimodrame de Marcel Marceau a París. Diplomat per la International School of Corporeal Mime de Londres, on també cursà el Programa de Postgrau en “Docència i Direcció Teatral”. Professor, entre 1999 i 2006, a la mateixa escola. Membre de la companyia Théàtre de l’Ange Fou a Londres, dirigida per Steven Wasson i Corinne Soum, on va treballar com a actor i escenògraf. Ha impartit classes i tallers per a diverses entitats i escoles.

El 2008 es trasllada a Barcelona, on ha treballat d’ajudant de direcció, responsable de moviment escènic i actor a: “Adreça desconeguda” dirigit per Lluís Homar, “Luces de Bohemia” dirigit per Lluís Homar al Teatro María Guerrero de Madrid, “L’Art de la Comèdia” dirigit per Lluís Homar i produït pel Teatre Nacional de Catalunya; “Terra Baixa” dirigit per Pau Miró; “Les noces de Fígaro” dirigit per Lluís Homar i produït pel Teatre Lliure; “Ricard III” dirigit per Xavier Albertí i produït pel Teatre Nacional de Catalunya. Actualment és també membre de la companya de circ Capicua.

Sanna-3
Sanna Toivanen

Ha realitzat estudis de teatre, dansa i arts escèniques al seu país d’origen, Finlàndia, on també ha actuat amb diferents grups de teatre abans de venir a Barcelona. És diplomada en Mim Corporal Dramàtic al Centre MOVEO de Barcelona. Ha dirigit i interpretat el projecte “Imagine: Sand” de The Hermit Hut Collective i ha participat com a actriu en projectes teatrals d’altres companyies com Fholia Teatro, Creadores Contemporaneos i en el projecte internacional MovTheNet (Movement Theatre Network).

Actualment està preparant nous projectes amb The Hermit Hut Collective i Vudú Teatro. Forma part de ToTum TeaTre, xarxa d’artistes de teatre físic i de carrer. Sanna també compta amb tres anys d’experiència en televisió a Finlàndia.

Olivier 3
Olivier Décriaud

Llicenciat en Literatura Francesa, es formà en teatre gestual i mim corporal amb Ivan Bacchiochi i Robert Bennett a París. És diplomat per la International School of Corporeal Mime de Londres, on estudià amb Steven Wasson i Corinne Soum. Fou membre de la companyia Théàtre de l’Ange Fou de Londres i des d’aleshores ha treballat en diversos projectes i curtmetratges.

Com a actor ha actuat en diversos espectacles per Croàcia, Espanya, França, Itàlia, Anglaterra, Israel, Romania i Polònia. També imparteix classes per diverses escoles i entitats. Els seus últims treballs com a actor han estat en l’última producció de Moveo, “ARA!”, en “Llàstima que sigui una puta” de John Ford, espectacle de la companyia catalana La Pell, dirigit per Anna Estrada i en l’obra de Donizetti “La fille du regiment” al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Durant els últims anys, també s’ha especialitzat en l’ensenyament del Francès a través del teatre, impartint classes i cursos de formació per professors.

Domenico Santo 3
Domenico Santo

Des del 1997 treballa en el món del teatre i del teatre de carrer com a actor i dinamitzador. La seva companyia de teatre, “Teatro di Legno”, ha estat finalista i guanyadora dels premis més importants de teatre contemporani italià: Nuove Sensibilità, Giffoni Film Festival, Festival Teatro Italia, Scenario, Premio Landieri.

Al 1999 funda “Morks”, companyia d’artistes de carrer que realitza espectacles i performance per Itàlia, Espanya i Alemanya. Al 2006 fan l’espectacle de carrer “Les aventures de Gigio & el prof. Trepiccione”, del qual n’és actor, ha superat l’any 2011 les 500 representacions.

Des del 2005 és docent de tècniques de circ i d’improvisació teatral en diferents teatres i escoles d’Itàlia, com al TeatroCivico14 (Caserta), Teatro Comunale Carlo Gesualdo (Avellino), FestivalTroiaTeatro (Troia), O.T.C. i Teatro Garibaldi (Santa Maria C.V.). També a Espanya a MOVEO, Escola Internacional de Mim Corporal Dramàtic (Barcelona).

sara 3
Sara Scarpati

Nascuda a Nàpols el 1983. Després de llicenciar-se en Conservació de Béns Culturals el 2009, es dedica a l’estudi de disciplines aèries de circ (trapezi i teles). Al 2010 fa els primers passos com a xanquera i des de llavors treballa sobre les xanques professionalment amb la Cia. Morks. Des del 2009 fins avui ha participat en tallers de mim corporal i clown durant diverses edicions del FestivalTroiaTeatro, també amb ToTum TeaTre a Barcelona i amb altres artistes com Vladimir Olshansky.

Al 2011 entra en contacte amb el Teatro Civico 14 (Itàlia), primer com a voluntària, seguidament com a col·laboradora i després com a docent en tallers infantils. En aquest mateix teatre i al mateix temps fou alumna del taller teatral conduït per Rosario Lerro, Luigi Imperato i Marco d’Amore. Des del 2012 col·labora també amb el Teatro Gesualdo d’Avellino (Itàlia) com a docent de tècniques de circ i acrobàcia per nens.

A ToTum TeaTre tenim en comú un llenguatge escènic, el moviment.